1
Ако хората искат да направят света по-добро място и да живеят по-екологично, те трябва да започнат със зелено мислене.
Повечето от нас водят натоварен живот, което обикновено означава, че нямаме много време да планираме предварително и да полагаме съзнателни усилия да водим по-екологичен начин на живот. Въпреки че може да изглежда обезсърчително, има много прости неща, които можете да направите днес, за да помогнете за почистването на планетата за нашето бъдещо поколение.
Един от най-лесните и ефективни начини да намалите екологичния си отпечатък е като рециклирате възможно най-много материали. Също така е важно да се грижите за личната си хигиена, като използвате биоразградими продукти като сапуни и пасти за зъби, а не химически. Ето няколко лесни идеи за по-екологичен живот.
- Създайте си навик да рециклирате всичко, което можете. Рециклирайте старите си дрехи, кутии, бутилки и други пластмасови предмети, които могат да бъдат рециклирани.
-Вземайте по-кратки душове. Ограничете се до пет минути всеки ден и спестете повече вода, както и пари от сметките си за комунални услуги.
-Използвайте това време, за да правите нещо активно като разтягане или тренировка, ако е възможно.
-Използвайте времето, което спестите под душа, за да миете зъбите си за две минути вместо за 30 секунди или повече, което също ще подобри здравето на вашата устна кухина!
-Купете сламки за многократна употреба, които са направени от метал, бамбук или стъкло вместо пластмасови и ги използвайте с всички напитки - не само с вода!
-Изключете всички светлини, които не са необходими, когато не сте в стаята. -Изключвайте всички нагреватели, вентилатори, фурни и други уреди, когато излизате от стаята или си лягате.


Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика