1
Бакучиол е естествен продукт, който се използва от бразилските местни жители от векове за подмладяване на кожата. Извлича се от семената на палмово дърво бабасу.
Той може да насърчи регенерацията на клетките, да намали възпалението и дори да помогне за изчистване на кожни кисти като акне. Най-важното е, че няма странични ефекти и може да се използва и при чувствителна кожа.
Бакучиол е растителен екстракт, който се използва от векове в страните от Югоизточна Азия. Често се използва в продукти за грижа за кожата поради различните ползи, които осигурява на кожата. Има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и може да подобри кръвообращението.
В допълнение към тях бакучиолът действа и чрез намаляване на ефектите от оксидативния стрес върху клетките, което може да доведе до преждевременно стареене или дори рак.
Бакучиолът е естествено биоактивно съединение, което носи много ползи за нашата кожа. Доказано е, че бакучиол намалява фините линии и бръчки, подобрява еластичността и хидратацията, бори се с акнето и предпазва от замърсяване.
Основното предимство на бакучиол за кожата е, че има SPF-подобно свойство. Това означава, че предпазва кожата ни от вредните ултравиолетови лъчи, както и от други замърсители на околната среда като смог, които могат да бъдат вредни за здравето на кожата ни.


Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика