1
Може да не знаем какво ще се случи в бъдеще, но можем да се подготвим за това. А когато става въпрос за публично говорене, това означава да сте наясно с нещата, които ви стресират, и да разработите стратегии за преодоляването им.
Публичното говорене е трудно нещо и дори най-добрите оратори изпитват сценична треска в един или друг момент. Една от най-честите причини за безпокойство при публично говорене е страхът да не бъдете оценени от публиката.И повечето хора изпитват този страх от време на време. Но има много начини да го намалите и облекчите, които могат да направят живота ви много по-лесен пред публика.
Има няколко начина да се справите с безпокойството и стреса като публичен оратор. Един от най-важните е да практикувате.
Упражненията за публично говорене могат да помогнат на хората да се включат в представлението и да се подготвят за това, което ще се случи, когато трябва да се представят пред публика.
Казват, че дори ако човек никога не е говорил пред публика, все още можете да практикувате. Необходими са само дисциплина, търпение и упорит труд. Има много ресурси, които предоставят насоки как да направите това.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика