1
Ние сме сложна смесица от емоции и винаги жонглираме между щастие, гняв, тъга и други. Нашите настроения и емоции определят начина, по който тялото ни функционира, като променят нашето физическо състояние. Като такова поведението на индивида може да варира в зависимост от това какво чувства в момента. Тази теория се прилага при хора със захарен диабет тип-2, при които вече е известно, че стресът може да влоши здравословното им състояние, като увеличи нивата на инсулинова резистентност или дори предизвика диабетна кома, ако не бъдат взети мерки.
Проучване установи, че различните емоции оказват голямо влияние върху нашето физическо състояние. Когато хората са ядосани, те изпитват повишен сърдечен ритъм, повишено кръвно налягане и затруднено ясно мислене.
Основният извод от това проучване е, че трябва да се научим как да се справяме с емоциите си по здравословен начин. Това ще ни позволи да бъдем по-продуктивни и да живеем по-дълго.
Емоциите влияят на нашето физическо състояние. Например гневът причинява високо кръвно налягане и учестено дишане, докато щастието намалява тези симптоми. Има пет различни аспекта на физическото състояние: 1. Тегло 2. Температура 3. Пулс 4. Кръвно налягане 5. Честота на дишане. Терминът „емоционално заразяване“ се отнася до феномена, при който хора, които са емоционално близки един до друг, ще изпитват подобни емоции.
Това обикновено се наблюдава в ежедневието, когато хората, които са заедно, започват да се смеят или плачат. Има също проучвания, които показват, че когато човек е щастлив, той ще произвежда повече серотонин, което може да доведе до цялостно по-добро физическо състояние.


Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика