1
1. Пийте, когато сте жадни
2. Пийте вода след тренировка
3. Пийте вода по време на хранене
4. Пийте преди лягане
Водата е важна за правилното функциониране на тялото. Помага ви да регулирате телесната температура, да пренасяте хранителни вещества и да премахвате отпадъците. Пиенето на достатъчно вода в точното време може да ви поддържа здрави и да подобри емоционалното ви състояние.
-Пийте, когато сте жадни: жаждата е неразделен индикатор за това от колко вода се нуждае тялото ви. Ако е минало много време, откакто за последен път не сте пили нещо или ако чувствате устата си суха и лепкава, тогава има голям шанс да сте жадни!
-Пийте всеки ден: пиенето на по-малко от 8 чаши вода на ден може да причини дехидратация, което от своя страна води до главоболие и запек, наред с други неща.
-Пийте на редовни интервали: пиенето на повече от 2 часа може да доведе до главоболие, така че опитайте да пиете на всеки 30 минути или 60 минути

Има много обстоятелства, при които е най-добре да се пие вода. Например, когато се чувствате сънливи и видите, че часът е 16:00, тогава трябва да пиете вода, за да избегнете дехидратация.
Необходимо е не само да останете хидратирани, когато правите физическа активност като спорт или упражнения, но също така и по време на дълги работни часове. Пиенето на точното количество вода в точното време може да доведе до подобрена производителност и намалена умора.


Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика