1
Моринга е растение, което се използва от векове в Индия и други страни като средство за красота. Маслото от моринга се използва от много хора като лечение против стареене поради способността му да намалява фините линии и бръчки, като същевременно овлажнява кожата.
Моринга има и различни други приложения. Доказано е, че намалява възпалението, предотвратява мускулната умора и дори контролира нивата на кръвната захар.
Моринга е растение, произхождащо от Азия, Африка и Америка, с дълга история на употреба в Аюрведа, китайската медицина и в културата на красотата. Той е популярен в индустрията за красота заради мощните си свойства за изглаждане на кожата.
Потенциалът на моринга да бъде съставка за подобряване на красотата е изследван в продължение на много години. установено е, че е богат на витамини и минерали, аминокиселини, флавоноиди и танини. Това, съчетано с естествения антиоксидантен ефект на растението, направи морингата идеална съставка за продукти за красота, тъй като помага за намаляване на фините линии и бръчки, които идват със стареенето, изсветлява тъмните петна от пробиви или увреждане от слънцето и намалява старческите петна. Моринга също така помага за намаляване на зачервяването на кожата, причинено от акне, което го прави идеален за тези, които търсят продукт, който може да помогне да направят тена им по-равномерен и гладък
Листата традиционно се използват за лечение на косопад и като естествен шампоан. В Бангладеш жените ги смачкват и ги смесват с вода, за да създадат успокояваща маска за лице.
Моринга може да се използва за различни цели като дезодорант, овлажнител, почистващ препарат, лечение на акне и т.н., в зависимост от вашите нужди.


Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика