1
Сауната е финландско изобретение, което се използва за релаксация и благополучие.Това е малко помещение или сграда, която се отоплява с печка и има една или повече пейки, в които хората седят, потят се и се пречистват. Установено е също, че е ефективно за лечение на често срещани заболявания.
Сауните са полезни, тъй като помагат за укрепване на имунната система и повишаване на кръвообращението. Тялото ще освободи и токсини, ако има такива, които ще ви накарат да се почувствате по-леки след известно време прекарано вътре.
Те са много полезни за намаляване на болката, причинена от фибромиалгия, псориазис и ревматизъм. Хората със синдром на хроничната умора също могат да намерят облекчение от сауната.
Проучване показва, че след две седмици редовно използване на сауна, протеинът HSP70 се увеличава значително. HSP70 е противовъзпалителен протеин и това увеличение подобрява способността на тялото да се лекува и възстановява от състояния, свързани със стреса, като намалява оксидативното увреждане и потиска възпалението.
Предимствата, които получава човек, който редовно използва сауната:
⦁ Подобрено кръвообращение
⦁ Намалена мускулна болка, болка в ставите и главоболие
⦁ Подобрени модели на сън
⦁ Намалена тревожност
⦁ Повишени нива на енергия


Сауната помага за понижаване на кръвното налягане и подобряване на сърдечния ритъм. Той също така повишава имунната система и повишава метаболизма. Освен това помага за намаляване на стреса, тъй като повишава нивата на серотонин в тялото


Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика