1
Зеленият чай съдържа вещество, наречено епигалокатехин галат (EGCG), което подпомага производството на колаген в кожата, което я прави по-еластична и здрава. EGCG също има мощни антиоксидантни свойства, които се борят със свободните радикали, които могат да увредят клетките на кожата.
Зеленият чай също съдържа аминокиселина, наречена L-теанин, за която е установено, че намалява мимическите бръчки с цели 34%. Друго важно вещество на чая са полифеноли, вид антиоксидант, който може да помогне за предотвратяване на увреждане на клетките, причинено от окисляване. Антиоксидантите в зеления чай спомагат за предпазване от рак на кожата, като ограничават производството на лоши радикали и са много ефективни за забавяне на процеса на стареене.Проучванията показват, че пиенето на зелен чай може да намали риска от диабет, сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак с до 30%. Пийте редовно зелен чай, ако искате кожата ви да е здрава.
Не само индустрията за красота печели от тази напитка – установено е също, че зеленият чай помага на хората с диабет тип 2 да избегнат усложнения като бъбречни заболявания и слепота.
Зеленият чай може значително да намали риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, рак и други животозастрашаващи заболявания. Пиенето на зелен чай всеки ден е полезно за човешкото здраве и също така има ефект върху външния вид.
Едно от най-важните предимства на зеления чай е неговият ефект върху кожата. Пиенето на зелен чай може да помогне на кожата ви да изглежда по-млада и гладка.
Освен това има противовъзпалителни свойства, което означава, че може да помогне за намаляване на зачервяването или възпалението от акне или друга причина, а това помага и в борбата с бръчките по подобен начин.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика