1
Лятото е идеалното време за ваканции и дейности на открито, но може да бъде и обезпокоително време за вашата кожа и коса. Топлината и влажността често са твърде големи, за да може кожата да се справи. Вредните UV лъчи на слънцето също са твърде силни.
И двата фактора могат да доведат до различни видове проблеми с кожата и косата ви, затова през лятото е важно да ги предпазим от топлината. Трябва да подготвим правилните продукти, които ще защитят от увреждане от слънцето, дехидратация, загуба на протеини и други щети.
За косата използвайте шампоани, които задържат влагата в косата. Също така е добра идея да използвате овлажняващ крем без отмиване за разресване или поддържащо третиране за допълнителна хидратация.
За кожата нанасяйте слънцезащитен крем преди да излезете през лятото и го нанасяйте отново на всеки два часа или след плуване, за да избегнете бръчки и слънчеви изгаряния по-късно.
Някои хора избират слънцезащитни кремове вместо лосиони, тъй като те предлагат по-добра защита. Защитата от слънцето е повече от просто нанасяне на слънцезащитен крем, но и носене на дрехи като слънчеви очила, шапки и ризи с дълги ръкави, когато сте навън.
Но не става въпрос само за избягване на излагане на слънце: трябва да се грижите и за кожата си у дома. Един от най-добрите начини да защитите кожата си от суровите летни условия е като използвате всеки ден преди излизане навън овлажнител със SPF. Така ще се уверите, че кожата ви е хидратирана и защитена.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика