1
Човешкото тяло е невероятно сложна машина. Той има много процеси, които работят заедно, за да поддържат функционирането на тялото и понякога това може да означава, че някои процеси са забавени или дори напълно спират да работят в други части на тялото.
Един често срещан признак за бавен метаболизъм е по-ниска от средната честота на дишане. Обикновено хората с по-бавен метаболизъм ще правят по-малко вдишвания в минута с белите си дробове.
Терминът „бавен метаболизъм“ често се използва за описание на редица симптоми, най-често умора и наддаване на тегло.
Физиологично бавният метаболизъм е състояние, което може да се дължи на ниски нива на тиреоиден хормон, високи нива на хормони на стреса или ниски нива на ензим, известен като AMP-активирана протеин киназа.
Хората, страдащи от това състояние, може да се чувстват летаргични и да страдат от лош апетит. Те също могат да се борят с проблеми с теглото и да се чувстват студени през цялото време.
Често е признак на вътрешен дисбаланс и така може да доведе до възпаление и на свой ред до хронично заболяване.
Какви са признаците, че метаболизмът ви може да се забавя?
Някои хора може да чувстват, че не спят добре или не получават достатъчно енергия от храната.
Други може да изпитват желание между храненията или да забележат, че имат проблеми със загубата на тегло, дори ако се придържат към здравословна диета и рутинни упражнения.
Други симптоми могат да включват загуба на коса, поява на акне, суха кожа или нокти, промени в настроението, липса на фокус и мозъчна мъгла.


Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика