1
"Можем да бъдем по-продуктивни и успешни, ако сме в баланс. Ако искаме да сме по-продуктивни, най-добрият съвет е да спим достатъчно, да пием много вода, да правим редовни почивки и да ядем здравословна храна."
Да бъдеш продуктивен и успешен може да се постигне с правилно мислене.
Първата стъпка е да преследвате цел. Без цел няма посока къде да работим усилено, за да бъдем продуктивни и успешни. Второ, изключително важно е да имате добър баланс между нещата, които обичате да правите, и нещата, които трябва да правите. Трето, важно е да определите правилно приоритетите си, като сте напълно наясно какво отнема вашето време, енергия и ресурси. Четвърто, жизненоважно е да не поемате повече задачи, отколкото можете да се справите, защото това ще доведе до високи нива на стрес. И накрая, човек винаги трябва да бъде достатъчно дисциплиниран, за да не се разсейва от целите си от неотложни нужди или молби за помощ на други хора."
Има много навици, които можете да развиете и възприемете, за да бъдете успешни. Ето кои са най-важните:
Намерете силните си страни - разберете в какво сте най-добри и какъв вид работа ви харесва най-много.
Подобрете своя работен процес - Наличието на ефективен и продуктивен работен процес е от решаващо значение за успеха. За да го подобрите, поставете си реалистични цели, оценете производителността си и премахнете умората от вземане на решения.
Организирайте се – създаването на списък със задачи за вас е от решаващо значение, за да останете в крак със задачите си.
Грижете се за себе си – хранете се здравословно, пийте вода, почивайте от време на време.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика