1
Лятото е най-добрият сезон за подобряване на състоянието на кожата ви.
Получаването на красива кожа през лятото не е толкова трудно, колкото изглежда. Има много витамини, които можете да приемате, които ще ви помогнат да поддържате добра кожа и да я направите да изглежда сияйна и здрава.
Най-добрият начин да защитите кожата си от слънцето е да използвате някакъв вид слънцезащитен крем. Това обаче може да не е достатъчно. Диетата ви също може да има значение, като осигурява на тялото ви хранителни вещества, от които се нуждае за здрава кожа.
Изглежда, че повечето хора имат една и съща представа за това какво е важно, когато става дума за грижа за кожата през лятото. Но може да има и известно объркване - всеки има различни идеи за това какви витамини помагат за неща като чист тен или колко слънчева светлина трябва да получаваме, за да поддържаме нивата на витамин D и т.н.
Както можете да видите, добавките за красота са само едно нещо, което трябва да вземем предвид, когато искаме кожата ни да изглежда по най-добрия начин през лятото. Най-добрият начин да поддържате цялостно добро здраве е да имате питателна диета, която включва витамини и минерали, които могат да предотвратят заболявания. Ето списък с топ 10 витамини за красива кожа през лятото.
1. Витамин А: Този витамин е важен за производството на кожни клетки и много други функции на тялото. Също така помага за предотвратяване на слънчево изгаряне, суха кожа, тъмни петна и лунички.
2. Витамин C: Този витамин е добър за здравето на клетките на кожата ви и за начина, по който кожата ви лекува от рани. Освен това предотвратява появата на акне и намалява бръчките
3. Витамин D: Това Витаминът е важен за производството на кожни клетки, помага за усвояването на калций и подобрява настроението ви.
4. Витамин Е: Този витамин е много полезен за кожата, тъй като поддържа кожата ви здрава и предотвратява стареенето. Той също така предпазва кожата ви от увреждане от свободните радикали
5. Витамин B12: Този витамин е добър за функцията на нервната система, помага при заздравяването на рани, и предпазва вашите клетки от увреждане.
6. Витамин К: Този витамин е добър за вашето сърце и помага при съсирването на кръвта, а също така предотвратява възрастовите петна
7. Калций: Този витамин е добър за костите, зъбите, мускулите и сърцето
8. Бета-каротин: Този витамин е от съществено значение за производството на червени кръвни клетки в кожата
9. Магнезий: Този минерал помага на тялото да произвежда енергия и предотвратяване на мускулни крампи и спазми.
10. Желязо: Този минерал помага за производството на хемоглобин, който пренася кислорода в кръвта Витамини за кожата

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика