1
Криптовалутите са цифрова валута, която не е обвързана с физическо лице, държава или централна банка.
Крипто транзакциите са намалели рязко през последната година. Има много причини за това, една от тях е, че много държави се опитват да регулират криптовалутите и да наложат правилата за транзакции с тях.
Нов анализ показва, че броят на биткойн транзакциите е намалял през последните месеци, тенденция, която продължава от лятото.
Броят на биткойн транзакциите е спаднал до най-ниската си точка от декември 2017 г. В статия, датираща от юни, публикувана в Coindesk, този рязък спад се дължи на новите правила около процеса на копаене в Китай, които подтикнаха хората да продават притежанията си в криптовалута.
От 10-те най-добри криптовалути, изброени на coinmarketcap, нещо се е променило за всички тях. Всички са спаднали с поне 10% за един ден и са намалели с 60% до 70% от началото на 2018 г.
Разпределението на пазара е съсредоточено в по-малко криптовалути, отколкото беше само преди няколко седмици, и това не е само защото цената на биткойн се повиши. Най-голямата криптовалута спадна в стойността си, въпреки че общата й пазарна капитализация се повиши над 200 милиарда долара, според данни на Bloomberg.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика